RK Slovenije
Območno združenje Ajdovščina

TEČAJ PRVE POMOČI ZA
DELOVNE ORGANIZACIJE:

5. in 6. 12. od 16.-19. ure
Več v zavihku Prva pomoč!

TEČAJ PRVE POMOČI ZA VOZNIKE:
-tečaj: 19., 20. in 21.11.2018
-izpit: 22. 11. 2018
Več v zavihku Prva pomoč!

 

Upravljanje piškotkov


DOBRODELNA DROBTINICA

Nedelja, 21. oktober 2018

Tudi letos smo se pridružili mednarodni akciji Drobtinica, ki poteka ob Svetovnem dnevu hrane, 16. oktobru, in Svetovnem dnevu boja proti revščini, 17. oktobru, in v katero se vključujejo tudi ostala območna združenja RKS. Namen akcije je opozoriti na prisotnost revščine v lokalnem okolju ter pomembnost zdrave in redne prehrane otrok.

Podeli:

ODPRTJE DEFIBRILATORJA NA DOMU KRAJANOV GOJAČE - MALOVŠE

Ponedeljek, 8. oktober 2018

Rdeči križ Ajdovščina je ob svetovnem dnevu oživljanja v torek, 16. oktobra, odprl defibrilator na Domu krajanov Gojače - Malovše. Defibrilator smo kupili s pomočjo donatorjev: Lekarne Ajdovščina, Adriatic Slovenice in posameznika, za nakup omarice pa je sredstva prispevala Občina Ajdovščina. 

Podeli:

VEČ MLADIH NA KRVODAJALSKI AKCIJI V AJDOVŠČINI IN VIPAVI

Sobota, 29. september 2018

Rdeči križ Ajdovščina je organiziral tradicionalno jesensko krvodajalsko akcijo 24. in 25. septembra na Ljudski univerzi Ajdovščina in 26. 9. v športni dvorani vipavske vojašnice. Veseli smo bili, da se je v treh dneh akcije udeležilo kar 420 krvodajalk in krvodajalcev. Še posebno smo bili veseli številnih mladih krvodajalcev oziroma tistih, ki so kri darovali prvič, saj smo lani dosegli rekordno nizko priključitev novih krvodajalcev naši družini. Novih krvodajalcev je bilo lani le 61, v preteklih letih pa se je ta številka gibala okrog 120. Upamo, da bomo letos ta trend ponovno obrnili v bolj pozitivno smer in tako lahko ohranjali plemenito tradicijo krvodajalstva.

Podeli:

TEČAJ OŽIVLJANJA S PRIMOŽEM VELIKONJO IN BREZPLAČNE MERITVE

Četrtek, 20. september 2018

Vabimo vas, da prisluhnete Primožu in se nam pridružite na tečaju temeljnih postopkov oživljanja z uporabo defibrilatorja v soboto, 22. 9., ob 19. uri v Domu krajanov Žapuže. 
Prav tako v soboto, 22. 9., vas lepo vabimo tudi, da si že od 9. do 11. ure v Domu krajanov Žapuže brezplačno izmerite tlak, sladkor in holesterol v krvi.

Podeli:

TERENSKA KRVODAJALSKA AKCIJA V AJDOVŠČINI IN VIPAVI

Četrtek, 6. september 2018

Vabimo vas na terensko krvodajalsko akcijo, ki bo potekala v ponedeljek, 24. septembra, in torek, 25. septembra, od 7. do 13. ure v prostorih Ljudske univerze Ajdovščina. V sredo, 26. septembra 2018, pa bo potekala od 7. do 13. ure v športni dvorani Vojašnice Janka Premrla Vojka Vipava (dvorana ima ločen vhod za zunanje obiskovalce s parkirišča za vojašnico).

Podeli:

POMOČ PRI NAKUPU ŠOLSKIH POTREBŠČIN

Torek, 4. september 2018

Da začetek novega šolskega leta ne bi bil tako zelo stresen, smo v Rdečem križu 72 družinam namenili bone za šolske potrebščine v skupni vrednosti 2915 evrov. Vsem učenkam in učencem želimo veliko uspeha v novem šolskem letu!!!

Podeli:

DELITEV VIŠKOV KOSIL

Četrtek, 23. avgust 2018

RKS - Območno združenje Ajdovščina se je marca 2014 povezalo s prvimi menzami, ki so bile pripravljene odstopiti višek kosil socialno ogroženim. Do danes je k projektu pristopilo več menz iz občin Ajdovščina in Vipava, in sicer: Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina, Dom starejših občanov Ajdovščina, Otroški vrtec Ajdovščina, pizzeriji Zmaj in Anja, okrepčevalnici Barbera in Amon, Zavod Pristan in Osnovna šola Draga Bajca Vipava. V letu 2017 je združenje od devetih donatorjev prejelo okrog 4900 kosil v vrednosti približno 22.000 evrov. 

Podeli:

DUŠAN RIJAVEC STOTIČ DAROVAL KRI

Sreda, 11. julij 2018

Dušan Rijavec iz Ustij je na Centru za transfuzijsko dejavnost Nova Gorica stotič daroval kri, kar smo z veseljem obeležili ter se mu zahvalili v imenu številnih, ki jim je v dolgih letih darovanj pomagal.

Podeli:

BAZEN TUDI ZA SOCIALNO OGROŽENE OTROKE

Sreda, 11. julij 2018

Zavod za šport Ajdovščina je letos ponovno, že deveto leto zapored, razveselil otroke družin, ki prejemajo pomoč Rdečega križa Ajdovščina. 30 socialno ogroženih otrok se bo lahko dvakrat tedensko brezplačno kopalo na letnem bazenu čez celo sezono. 

Podeli:

EKIPI PRVE POMOČI NA REGIJSKEM PREVERJANJU

Sreda, 11. julij 2018

Tri ekipe prve pomoči Rdečega križa Ajdovščina so se letos udeležile regijskega preverjanja usposobljenosti in pripravljenosti ekip prve pomoči CZ in RK, ki je združevalo dve regiji, in sicer Severno Primorsko in Obalno regijo, in je potekalo 9. junija v Marezigah.

Podeli:

Delavnice in predavanja dnevni center RK Ajdovščina drugi del

Torek, 19. junij 2018

Delavnice in predavanja dnevni center RK Ajdovščina - drugi del