RK Slovenije
Območno združenje Ajdovščina

ZDRAVSTVENO LETOVANJE OTROK
30.6. - 7.7.2018
Več v zavihku Letovanja!

TEČAJ PRVE POMOČI ZA DELOVNE ORGANIZACIJE:
13. in 14. 6. 2018 od 16h-19h
Več v zavihku Prva pomoč!

TEČAJ PRVE POMOČI ZA VOZNIKE:
-tečaj: 18., 19. in 20.6.2018
-izpit: 21. 6. 2018
Več v zavihku Prva pomoč!

 

Upravljanje piškotkov


KRVODAJALSKA AKCIJA V AJDOVŠČINI IN VIPAVI

Petek, 18. maj 2018

Hvala krvodajalkam in krvodajalcem, ki ste nas v preteklih dneh obiskali na terenskih akcijah. V Ajdovščini je v četrtek kri darovalo 81 dobrotnikov in v petek 146, v ponedeljek pa nas je v Vipavi obiskalo 120 ljudi.

Podeli:

OSNOVNOŠOLSKA EKIPA PRVE POMOČI OŠ DANILA LOKARJA NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU OSNOVNOŠOLSKIH EKIP

Četrtek, 17. maj 2018

Neskončno ponosni na našo osnovnošolsko ekipo prve pomoči OŠ Danila Lokarja Ajdovščina, ki je na državnem tekmovanju na Debelem rtiču, na katerem je sodelovalo 12 zmagovalnih ekip iz vsake regije, pokazala izjemno mero znanja prve pomoči, ekipni duh in predvsem pripravljenost pomagati ponesrečenim. 

Podeli:

TEČAJ PRVE POMOČI ZA DELOVNE ORGANIZACIJE

Četrtek, 17. maj 2018

Vabimo vas na tečaj prve pomoči za delovne organizacije, ki ga bomo izvedli v dveh popoldnevih, in sicer v sredo, 13. junija, in četrtek, 14. junija 2018, od 16. do 19. ure v prostorih Rdečega križa, Tovarniška 3 g, Ajdovščina.

Podeli:

Zamigaj v dobrodelnosti in Dj delavnica

Torek, 8. maj 2018

Zamigali so v dobrodelnosti

Goriška 08. 05. 2018, 10.51

Rdeči križ Ajdovščina je v sodelovanju z Barom Hiša mladih in z roko v roki z lokalnimi didžeji pripravil dobrodelni plesni večer v ritmih različnih žanrov elektronske glasbe Zamigaj v dobrodelnosti. DJ mojstri obljubljajo, da bo elektronsko glasbo na Ajdovskem še slišati.

Mladi didžeji so svoj talent in zanimanje delili z vrstniki in drugimi ljubitelji elektronske glasbe.  Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > V ajdovskem Rdečem križu so po vzoru dobrodelnega zumba maratona tokrat pripravili dobrodelni plesni večer, a namesto zumbe so v Baru Hiše mladih tokrat prevladovali ritmi elektronske glasbe. Zanjo so poskrbeli lokalni DJ mojstri, brata Brtinzz, Dominic Sab in Luca Sabattini, pridružila pa se jim je še bratska naveza The Presidents iz Smokvice na Koprskem. "Veseli smo, da so se mladi ustvarjalci odzvali vabilu in za pomoč socialno ogroženim družinam v ajdovski in vipavski občini namenili svoj čas in ustvarjalno energijo, vrstnikom pa omogočili uživanje ob poslušanju elektronske glasbe," je ob dogodku povedala Nevenka Božič iz ajdovskega Rdečega križa. Druženje so začeli že popoldne, z brezplačno delavnico za mlade, ki jih zanima poklic didžeja, vsak obiskovalec večerne prireditve pa je bil povabljen, da za dobrodelni namen prispeva po tri evre. "Zbrali smo 189 evrov, odločili pa smo se, da jih bomo namenili za socialna letovanja," je povedala sekretarska združenja Irena Žgavc. Povabilu sem se z veseljem odzval, ker je to priložnost, da pokažem, kaj me veseli, kaj počnem in hkrati še pomagam.

Upam, da to ne bo edini tovrstni dogodek, prepričan sem, da lahko naše izkušnje delimo naprej in da s podobnimi dogodki še popestrimo glasbeno ponudbo na Ajdovskem," je pred začetkom programa povedal Luca Sabattini. Z njim sta se strinjala tudi Dominic Sab in Brtinzz, ki pravita, da je med mladimi dovolj zanimanja za elektronsko glasbo, žal pa zanjo v Vipavski dolini ni prav veliko priložnosti. Ena od njih bo letošnji že 4. festival Summer Spark, ki bo 10. avgusta v športnem parku v Budanjah. Teden prej, 3. avgusta, pa koprska DJ naveza The Presidents vabi na prireditev Mladost v Smokvici.

 

 

 

 

Podeli:

ZDRAVSTVENO LETOVANJE OTROK OD 30.6. - 7. 7. NA DEBELEM RTIČU

Ponedeljek, 30. april 2018

Počitnice so skoraj tu in v Rdečem križu Ajdovščina se intenzivno pripravljamo na zdravstveno letovanje otrok in šolarjev, ki ga organiziramo od 30.6. do 7.7. 2018 v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič. Se nam pridružite?

Podeli:

KRVODAJALSKA AKCIJA - NOVA LOKACIJA V VIPAVI

Ponedeljek, 30. april 2018

Rdeči križ Ajdovščina vas vabi na terensko krvodajalsko akcijo, ki bo potekala v četrtek, 10. maja, in petek, 11. maja, od 7. do 13. ure kot že tradicionalno v prostorih Ljudske univerze Ajdovščina. V ponedeljek, 14. maja 2018, pa bo krvodajalska akcija potekala od 7. do 13. ure na novi lokaciji v športni dvorani Vojašnice Janka Premrla Vojka Vipava. Lepo vas prosimo, da ste pozorni na novo lokacijo.

Podeli:

PODELITEV PRIZNANJ KRVODAJALCEM JUBILANTOM IN PROSTOVOLJCEM

Ponedeljek, 30. april 2018

RKS – OZ Ajdovščina je v četrtek, 26. 4., ob 20. uri v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini organiziral praznovanje ob 70. letnici delovanja ter podelitev priznanj krvodajalcem jubilantom in zaslužnim prostovoljcem. 

Podeli:

EKIPA PRVE POMOČI OŠ DANILA LOKARJA SE JE UVRSTILA NA DRŽAVNO TEKMOVANJE

Sobota, 28. april 2018

Na Osnovni šoli Dragomirja Benčiča-Brkina Hrpelje je 25. 4. potekalo regijsko tekmovanje osnovnošolskih ekip prve pomoči. Sodelovale so ekipe iz Severno primorske regije, Obalne regije in Notranjske regije. Iz Ajdovščine se je na tekmovanje uvrstila ekipa OŠ Danila Lokarja, ki je prikazala visok nivo znanja in se uvrstila na državno tekmovanje, ki bo 12. 5. v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič. Čestitamo ekipi in njenima mentoricama učiteljici ge. Izidori Černigoj in predavateljici prve pomoči pri RKS - OZ Ajdovščina ge. Ireni Fajdiga! 

Podeli:

DOGODKI V DNEVNEM CENTRU V MAJU

Torek, 24. april 2018

KOLEDAR DOGODKOV ZA MESEC MAJ 2018

V mesecu maju se nadaljujejo stalni programi dnevnega centra:  individualna učna pomoč za osnovno šolo, program za brezposelne in  program pomoči starostnikom na terenu.

Izvedli bomo naslednje delavnice in predavanja.

Delavnica izdelovanja rož iz najlonk - vsak petek v mesecu maju od 9:30 do 11:30 ure dopoldan. Delavnice bomo zaključili z mesecom majem in ponovno začeli jeseni v mesecu septembru.

"Zamigaj v dobrodelnosti " 4.maja 2018 v Baru Hiši Mladih. DJ DELAVNICA, od 18:00 do 20:00 ure, kjer se boste spoznali z osnovami miksanja in predvajanja elektronske glasbe z uporabo aktualne DJ opreme (gramofon, tractor-stratch,..). Vodil jo bo DJ Brtinzz ali Jan Bratina iz Ajdovščine. Potem ŽUR, kjer se bodo predstavili lokalni DJ: BRTINZZ, Luca Sabatini, Dominic SAB in The Presidents. Dogodek se bo zaključil ob enih zjutraj. Vljudno vabljeni vsi ljubitelji elktronske glasbe. Dogodek je namenjen je socialno ogroženim družinam. Prostovoljni prispevek je 3 eur.

Delavnica šivanja vsak ponedeljek v mesecu maju od 9.30 do 12.00 ure dopoldan. Na delavnicah bomo šivali eko vrečke, toaletne torbice, vrečke za trgovino,... Izdelke bomo dali v dobrodelne namene. Vabljeni tako brezposelni, upokojenke in ostali.

Ob 8. maju, svetovnem dnevu Rdečega križa, ki ga tradicionalno obeležujemo na dan, ko se je rodil ustanovitelj gibanja Henry Dunant, vas lepo vabimo v dnevni center, kjer se boste lahko seznanili z vsebinami centra in se udeležili prikaza priprave presnih sladic ob 18.uri. Vodil ga bo Alex Mar, zdravstveni delavec z bogatim znanjem o zdravi prehrani in dolgoletnimi izkušnjami s pripravo presnih sladic.

Camino. Caminov je več. "Caminov" = poti pa toliko kot tistih, ki se odločijo oditi. Potopisno predavanje  dne , 9.5.2018 ob 18. uri v dnevnem centru RK Ajdovščina na Tovarniški 3.g., (poleg gasilcev). Svojo izkušnjo Camina, nam bo predstavila Mojca Čuk iz Ajdovščine, ki je s svojo prijateljico Mojco prehodila to pot. Torej dve Mojci, dve dobri prijateljici bosta poizkusili odgovoriti na vsa praktična vprašanja, ki se vam postavljajo, če razmišljate o svoji izkušnji na najbolj (pre) hojenih poteh na svetu… Kdaj iti? Kje začeti? Kaj vzeti s seboj? Kako se pripraviti? trenirati?  Iti sam? Kje se spi? Koliko stane? ....in vas (pa tudi tiste, ki se sami za Camino ne boste odločili) povabili na hojo, srečanja, izkušnje, spoznavanje, premagovanje, bolečino, razumevanje in nerazumevanje, razmišljanje, odkrivanje, učenje, iskanje, rast,....pot.... Predavanje je brezplačno. Vljudno vabljeni!

Delavnica za osebno rast. Tvoja sreča je žalost pod krinko. Izvir, iz katerega se dviga tvoj smeh, je bil pogosto napolnjen s solzami. KAHLIL GIBRAN. V vsakdanjem življenju se srečujemo z najrazličnejšimi izzivi, problemi, težavami. Z odstiranjem tančice iluzije pa pravzaprav spoznavamo, da se za vsem tem skrivajo mogočni nauki, ter sporočila ljubezni in hvaležnosti zato ; Toplo vabljeni na izkustveno brezplačno delavnico z naslovom; "Zdravilna moč hvaležnosti", kjer bomo ta sporočila poskušali prepoznati. Srečali se bomo v dnevnem centru RK Ajdovščina, Tovarniška cesta 3g, Ajdovščina,dne,16.5.2018 od 9.00 do 11.00 ure.  Delavnico bo vodila ga. Irena Savič, raziskovalka tako sebe kot  življenja, svetovalka, terapevtka, ter učitelj Usui, Imara, Angelskega reiki-ja. S seboj  prinesite zvezek,svinčnik. Prijave na tel.št.: 05 366 4930, gsm: 051 430 722, e naslov: ajdovscina.ozrk@ozrks.si . Toplo vabljeni.

Izmenjevalnica, vsako tretjo soboto v mesecu. Tudi v mesecu maju dne, 19.5.2018 bomo nadaljevali z Izmenjevalnico v našem dnevnem centru RK. Izmenjevalnico organizira ga. Andreja Kobal.

Otroška delavnica ŽIV ŽAV dne, 25.5.2018 od 15.00 do 17.00 ure. Na delavnici bomo izdelovali otroški nakit iz koščkov odpadnega usnja. Vabljeni!

Drugi del delavnice za osebno rast.

Ljubiti samega sebe je začetek dosmrtne romance. Oscar Wilde. Brezpogojna ljubezen je ljubezen kjer leži ključ , ki odpira vsa vrata naše duše in srca, raztopi bolečine, celi rane,prinese mir in spokojnost, je svetloba, je pot, je naše bistvo, je nektar, je ljubezen, kajti Ljubezen je ljubezni dovolj. Si želite slišati svoje srce? Vabljeni na izkustveno brezplačno delavnico z naslovom; Ljubezen do sebe - kako? Srečali se bomo v dnevnem centru RK Ajdovščina, Tovarniška cesta 3.g, Ajdovščina, dne 30.5.2018, od 9.00 do 11.00 ure.

Delavnico bo vodila ga.Irena Savič, raziskovalka sebe in življenja, ter svetovalka, terapevtka, učitelj Usui, Imara,in Angelskega reiki-ja. S seboj prinesite zvezek, svinčnik. Prijave in informacije na tel.: 05 366 4930,gsm: 051 430 722, in e-naslov:ajdovščina.ozrk@ozrks.si.

Toplo vabljeni.

Prosimo za prijave na spodnje telefonske številke ali e-naslov: 053664930 / 051430722 ali

e-naslov.: ajdovscina.ozrk@ozrks.si. Vsi dogodki so brezplačni.

 

 

Podeli:

Dogodki v dnevnem centru v mesecu aprilu 2018

Sobota, 24. marec 2018

V DNEVNEM CENTRU RK Ajdovščina, na Tovarniški cesti 3.g (poleg gasilskega doma), v mesecu aprilu napovedujemo naslednje dogodke:

Program individualne brezplačne "Učne pomoči za osnovno šolo", se izvaja vsak dan od ponedeljka do petka v popoldanskem času do 18. ure. Namenjena je otrokom iz socialno šibkejših družin.

Program za otroke petkov "ŽIV ŽAV".  Poteka zadnji petek v mesecu od 15. do 17. ure popoldan, v našem dnevnem centru RK.

Program za brezposelne vsak dan od 8:00 do 12:00 v dnevnem centru RK Ajdovščina.

Program pomoč starejšim vsak dan od 8:00 do 12:00 v dnevnem centru RK Ajdovščina.

Delavnice izdelovanja rož iz najlonk - vsak petek od 9:30 do 11:30 v dnevnem centru RK Ajdovščina.

Delavnica "Vzgoja in presajanje rastlin"dne, 9.4.2018 ob 14. uri popoldan v dnevnem centru RK, ki jo bo vodila floristka in cvetličarka z veliko izkušenj in znanja na tem področju. Bliža se čas, ko se narava prebuja in mi z njo.

Dne, 10.4.2018 od 17. do 19. ure, organiziramo v našem dnevnem centru RK Ajdovščina, predavanje na temo "Demenca in nega dementnega bolnika ter Parkinsonova bolezen in nega parkinsonovega bolnika" , ki jo bo vodila ga. Majda Sulič - višja medicinska sestra, z večletnimi delovnimi izkušnjami v zdravstvu.

Izmenjevalnica vsako tretjo soboto v mesecu od 9:00 do 12:00 v dnevnem centru RK Ajdovščina.

Delavnica  "Nega obraza z naravno kozmetiko bo dne, 24.4.2018 OB 17. uri v našem dnevnem centru na sedežu RK Ajdovščina, Tovarniška 3.g (poleg gasilcev). Delavnico bo vodila ga. Nataša Brecelj iz Salona TIA.

Delavnica Gong Kopel, ki bo v mesecu aprilu dne, 25.4.2018 ob 18.00 uri. Gong Kopel bo vodila priznana gong terapevtka ga.Taša Turk.

Delavnica Nabiranje in priprava divjeužitnih rastlin. Zbirno mesto: Dom krajanov Žapuže dne, 26.4.2018 od 8:30 do 13:30 ure. Delavnico bo vodila ga. Sandra Subotič.

Prosimo za prijave na spodnje telefonske številke ali e-naslov.

053664930 / 051430722 ali e-naslov.: ajdovscina.ozrk@ozrks.si.

Vsi programi in delavnice so brezplačni.

 

 

Podeli:

TEČAJ PRVE POMOČI ZA DELOVNE ORGANIZACIJE

Petek, 9. marec 2018

Vabimo vas na tečaj prve pomoči za delovne organizacije, ki ga bomo izvedli v dveh popoldnevih, in sicer v sredo, 4. aprila, in četrtek, 5. aprila 2018, od 16. do 19. ure v prostorih Rdečega križa, Tovarniška 3 g, Ajdovščina. Več informacij in prijavnico za tečaj najdete v zavihku Prva pomoč. Za dodatne informacije ali prijave nas pokličite na 05 366 4930 ali 051 430 722 oziroma nam pišiti na ajdovscina.ozrk@ozrks.si.  

Podeli:

Na dolgo - Akitvnosti Erika v Dijaškem domu ali krajše - AED ali srednje - DEFIBRILATOR

Četrtek, 22. februar 2018

Objavljamo zapis, kako oživljanje poteka v ajdovskem dijaškem domu: V dijaškem domu v Ajdovščini smo/ste dobili nov AED, defibrilator. Nahaja se na vhodu dijaškega doma in je dostopen tudi, ko je dijaški dom zaprt. Zaposleni na šoli in v dijaškem domu smo že imeli učno uro uporabe defibrilatorja.

 

Podeli:

HUMANITARNA AKCIJA: SRCE ZA MARKA

Torek, 20. februar 2018

Komaj 24-letnem Marku Petroviću se je življenje popolnoma spremenilo oktobra lani, ko mu je nenadoma počila anevrizma v glavi. Svojci in prijatelji, ki so mu želeli pomagati, so zanj začeli zbirati prostovoljne prispevke, nekaj sredstev so nakazali tudi na njegov transakcijski račun. Družina je za vso pomoč zelo hvaležna. V Rdečem križu Ajdovščina smo po pogovoru s svojci za namen zbiranja pomoči in v želji da bi zbrana sredstva vodili čim bolj transparentno, odprli ločen račun. 

Podeli:

KRVODAJALSKA AKCIJA V CENTRU ZA TRANSFUZIJSKO DEJAVNOST NOVA GORICA

Sreda, 24. januar 2018

Rdeči križ Ajdovščina je v sodelovanju s CTD Nova Gorica organiziral izredni odvzemni dan v petek, 19. januarja. Iz avtobusne postaje v Ajdovščini smo organizirali avtobusni prevoz. Najlepša hvala krvodajalkam in krvodajalcem, ki ste se odzvali povabilu. Zelo smo bili veseli odziva dijakinj in dijakov izobraževalnega programa predšolska vzgoja Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina, ki so se v večjem številu udeležili akcije. 

Podeli:

TEČAJ PRVE POMOČI ZA DELOVNE ORGANIZACIJE

Četrtek, 18. januar 2018

Vabimo vas na tečaj prve pomoči za delovne organizacije, ki ga bomo izvedli v dveh popoldnevih, in sicer v sredo, 14. februarja, in četrtek, 15. februarja 2018, od 16. do 19. ure v prostorih Rdečega križa, Tovarniška 3 g, Ajdovščina. Več informacij in prijavnico za tečaj najdete v zavihku Prva pomoč.  

Podeli:

IZMENJEVALNICA

Četrtek, 4. januar 2018

V preteklih letih se je v Ajdovščini zvrstilo že veliko Izmenjevalnic, posameznih dogodkov, na katerih smo izmenjevali oblačila, v prihodnje pa si želimo, da bi Izmenjevalnica postala stalnica. Potekala bo vsako 3. soboto v mesecu od 9. do 12. ure v dnevnem centru Rdečega križa Ajdovščina na Tovarniški 3 g, Ajdovščina, v sodelovanju s KSD Ajdovščina.

 

Podeli:

TEČAJ NEGE BOLNIKA NA DOMU

Četrtek, 4. januar 2018

Vabimo vas na tečaj nege bolnika na domu, na katerem se bomo skozi teorijo in prakso poučili o laični negi bolnika na domu. Tečaj bo obsegal 20 pedagoških ur. Vodila ga bo dipl. med. sestra Alenka Černe. Potekal bo v prostorih Rdečega križa v popoldanskem času, predvidoma enkrat tedensko po štiri pedagoške ure, vendar bomo termin uskladili z udeleženci. Tečaj je za prejemnike pomoči Rdečega križa brezplačen, za ostale pa znaša cena 25 evrov. Z izvajanjem bomo predvidoma začeli konec januarja, če bomo prejeli dovolj prijav. 

Podeli:

IZREDNA KRVODAJALSKA AKCIJA

Četrtek, 4. januar 2018

V sodelovanju s CTD Nova Gorica bomo organizirali izredni odvzemni dan v petek, 19. januarja, od 7.30 do 11. ure. Odhod avtobusa bo ob 7.00 uri iz avtobusne postaje v Ajdovščini. Ker bo organiziran izredni odvzemni dan, bomo veseli, če se bo za udeležbo odločilo vsaj 20 krvodajalk in krvodajalcev. V primeru, da bi se nam želeli pridružiti, vas prosimo, da nam to sporočite do ponedeljka, 15. 1. 2018, na 05 366 4930 ali 051 430 722 ali e-naslov ajdovscina.ozrk@ozrks.si. Lepo valjeni!

Podeli:

RK Slovenije - Aktualno

Četrtek, 3. november 2016

Vlada umaknila obravnavo Zakona o tujcih

Nedelja, 6. november 2016

Zmaga na vsak način

Petek, 28. oktober 2016

Teden solidarnosti 2016

Znamka Aplikacija Daruj kri Telekom Slovenije Canon Revoz BESSY Anonimna e-prijava nasilja v družini Lek Pošta Slovenije NLB KRKA Tuš SKB NLB Vita Unicredit bank Luka Koper Si.mobil Petrol Mercator BSH BTC SAZAS Geoplin Medis MINT mitja Stopimo skupaj MDDSZ Sklad

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

OZRK Ajdovščina